top of page
gestalt art therapie

Wie ben IK? Welke behoeftes heb ik? Leef ik die?

Gestalt therapie is een vorm van psychotherapie. Zij gaat ervan uit dat behoeftes van ieder mens in een cirkel verlopen: van behoefte tot aan de bevrediging ervan. Die cirkel heet een gestalt. Elk mens maakt iedere dag vele gestalts, wat een gezonde, natuurlijke beweging is. Maar: in de cirkelgang kunnen zich storingen voordoen waardoor je behoefte ergens strandt, niet tot vervolmaking komt. En die storingen kunnen zich keer op keer voordoen, bv doordat je vastzit in bepaalde patronen of structuren.

 

In gestalt-art therapie onderzoek je die structuren en patronen. Altijd vanuit het hier en nu en vanuit ‘doen’. Niet zozeer erover praten, maar in actie komen, bv door middel van een rollenspel, beeldend werken, schrijven, muziek. Dit helpt om tot inzichten te komen – waarna je zelf de sleutel in handen hebt om je gedrag te veranderen. Om authentiek te worden, in contact te komen met jezelf en daarmee met je omgeving. Om te leven zoals je werkelijk wil leven.

 

Kijken en doorvoelen van onzekerheden, angst, verdriet, boosheid: daar heb je moed voor nodig. Want wegkijken en wegdoen ervan is zoveel ‘gemakkelijker’… en ook stagnerend.

 

Als gestalt-art therapeut help ik jou graag, door je uit te nodigen jouw eigen ART te creëren: met verf, draad, tekenen, muziek,… om daarmee tot zelfinzicht te komen.

Meer weten? Neem contact op!

bottom of page