Welkom op mijn website!

Idheleen, dat ben ik, Heleen Bastiaensen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Daarna heb ik diverse beeldende cursussen gevolgd. Ik maak mixed media kunst, portretfoto's met kindertekeningen erin verwerkt en tassen.

Wat mijn kunst bijzonder maakt is mijn voorliefde voor verschillende materialen en technieken. Ik schilder met sjablonen of verwerk allerlei materialen op mijn doeken: kranten, jute, elastiekjes, fietsbanden, plastic tassen,.. Ik combineer ze met elkaar, ik schilder en naai. Ik knip en plak (met een schaar maar ook digitaal) en voeg samen. Zo ontstaat mijn mixed media kunst.

Bijzonder aan de portretfoto's met kindertekening is de actieve inbreng van kinderen. Ik maak de portretten in opdracht. De opdrachtgever bezorgt mij foto's van zijn of haar kind en tekeningen of teksten, gemaakt door het kind zelf. Ik voeg alles digitaal samen tot een mooi geheel.  Zo ontstaat een kinderportret waaraan het kind zelf heeft meegewerkt.

Mijn tassen maak ik van fietsbanden en herbruikbare boodschappentassen, die ik overal vandaan haal: van supermarkten in binnen- en buitenland en van musea.

 

 

© 2014 by Heleen Bastiaensen. Proudly created with Wix.com 

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean
  • Pinterest Clean